Varje Varumärke har sin egen historia.

Updated: Apr 27, 2018

Detta är våra varumärken och vad dem har att berätta.


Klicka här för att komma till produkterna i bilden ovan!


KOMRAD INVASION:

Komrad Invasion, grundat i Partizánske, Slovakien. En ikonisk Soviet sneaker som snabbt tog sig fram som ett anspråkslöst guldkorn och formades till en underground trend år framöver.

Om det inte hade varit för ett gäng dedikerade belgare hade historien slutat där år 2009 då produktionen stoppades. Men belgarna gav Komrad Invasion nytt liv men höll historien om varumärket nära sitt hem. Skorna tillverkas fortfarande i sin original fabrik i Partizánske och står som symbol för sovjetiskt hantverk. Det är en sko som står för personlighet och individualitet.


DAILY PAPER:

Daily Paper grundades år 2010 i Amsterdam, Nederländerna. Inspirerat av deras egna afrikanska arv och passion för kontemporärt mode, skapade de herrmode varumärket som blivit väl respekterat för sina autentiska “Ready-to-wear” plagg. Daily Paper är känt för att ofta påverkas av olika afrikanska kulturer som de gärna förmedlar i sin unika moderna design med stark karaktär. Daily Papers produkter är skapade för att komplettera konsumentens passion för individualitet och personlig stil. Dedikerade till plagg av kvalité, öga för detalj, kultur och genomgående grym design.


DR. DENIM

I en källare utanför Göteborg drömde två bröder om att tillverka jeans. År 2004 grundade Alexander, Johannes och deras far Mårten Graah, Dr. Denim. Sedan dess står varumärket för jeans skapade för nuet och som tar sig utanför säsongens gränser och traditionell design. Inspirerade av sin Farfar har Dr. Denim dedikerat sig till att fortsätta ge sina kunder jeans av kvalité för ett bra pris.


Every day is a denim day.


DEDICATED

Dedicated, ett streetwear varumärke från Sverige vars vision från start har varit att vara det positiva alternativet på klädmarknaden. Ett varumärke som alltid använder sig av de mest hållbara materialen och som försäkrar om värdiga arbetsförhållanden för både bönder och fabriksarbetare. Dedicated vill säkerställa att detta inte bara är tomma ord genom att jobba med de absolut strängaste certifieringarna på marknaden.


TWO PALMS HAWAII

Grundat på O’ahu Island, Hawaii 1982 och tillverkningen av Hawaiiskjortor år 2000.

En av de få fabriker som fortfarande har sin tillverkning av Hawaiiskjortor kvar på Hawaii öarna. Vilket gör Two Palms Hawaii till en äkta Hawaiiansk vara och det märks tydligt på deras kvalité och skjortknapparna som är gjorda av kokosnöt.


Om du letar efter en Hawaiiskjorta, kan du sluta leta.


DICKIES

Dickies, grundat år 1922 i USA och sedan dess har varje plagg av Dickies Workwear stått för kvalité, tålighet och stolthet som förkroppsligar känslan av den amerikanska arbetaren. Dickies har idag vuxit till att vara den största tillverkaren av “Work wear” världen över och dessutom otroligt uppskattat av skateboard kulturen vilket har utvecklat Dickies till ett respekterat streetwear varumärke.

68 views

Express delivery

Secure shopping

Handpicked supply

Payment methods

Shipping with

Secure shopping

A part of

2nd Street E.P AB

2nd street E.P AB © 2018. xpeditionen All Rights Reserved.