FASHION THOUGHTS: ANTON CEDERBERG

Kläder och accessoarer är vårt absolut vanligaste sätt att uttrycka oss på och det främst på grund utav att vi måste ha på oss det varje dag. Vad är det då som är så intressant med mode och kläder?

Jag tror det finns mängder av saker som gör att just kläder har fått det intresset kring sig. Framförallt tror jag att de kläder och accessoarer som du har valt att köpa har ett samband med din personlighet och sinnesstämning. Är du en person som gillar trygghet och att planera så tror jag att du oftast har en garderob i samma anda. En garderob fylld av kläder med en röd tråd, där en färg och en silhuett starkt är representerad. Jag som person är väldigt trygg och lugn men väldigt spontan av mig precis som min garderob eller rättare sagt min stil. Jag gillar att klä mig utifrån känsla och har därför väldigt svårt att planera vad jag skall ha på mig dagen innan. Jag brukar därför alltid framföra till mina kompisar och de kunder jag möter på jobbet att klä sig i det som

du trivs i. Jag tror att ingen kan klä sig snyggt om dem inte är bekväma i det, för sådant syns

alltid oavsett om du anstränger dig till att dölja det.


Min stil är väldigt varierande och som jag nämnde ovan är den väldigt känslostyrd. Jag gillar att blanda stilar och tycker det är intressant att utforska hur en stil kan kombineras med en annan. Om jag skall försöka beskriva min stil mer noggrant så är den just nu en blandning mellan streetwear och mer rockigt med inslag av de trender som råder. Ett exempel på det är den androgynatrenden som råder just nu, jag har den senaste tiden breddat mitt öga och köper idag både herr- och damkläder. Det är ett bra tips, vill du ha det senaste utan att betala high end-priser så kolla in damavdelningen. Jag har ingen direkt enskild inspirationskälla på grund av att det finns så många idag som gör det bra på sitt sätt, allt från de kändaste till en random på gatan. Skall jag välja en blir det eller rättare sagt två så tycker jag paret Alice Barbier och js Roques är riktigt coola.

Jag har den senaste tiden fått en kärlek för just boots och skulle vilja säga att det är mitt favoritplagg tillsammans med den enfärgare t-shirten, oftast svart och vit. Jag gillar att lägga fokus på jackor, byxor och skor, därför blir oftast t-shirten det perfekta plagget att ha till. Det för att få en bra nivå på looken. Ett lätt misstag är att ta i för mycket när du väljer ut en outfit. Man vill för mycket och istället blir det to much.


Jag är inte så mycket för att klaga på folks stilar och klädval men skall jag välja ut en sak som idag är extremt vanligt och som jag inte förstår mig på så är det strumplöst på vintern. Det blir sådan extremt konstig kombination att klä sig i halsduk och dunjacka och sedan går man med bara anklar. Lägg därtill att personen ifråga klagar på just kylan... Har någon svaret på det fenomenet hör gärna av er.


Skall jag avsluta med ett tips så är det investera i en riktig överrock samt att varje bör lägga mer energi på att ta hand om sina skor.


//ANTON


Express delivery

Secure shopping

Handpicked supply

Payment methods

Shipping with

Secure shopping

A part of

2nd Street E.P AB

2nd street E.P AB © 2018. xpeditionen All Rights Reserved.